Diakoni med minikonfirmander

Diakoni med minikonfirmander

Mål

At opleve, at de selv har gode levekår

At man kan dele af sin overflod

Forløb

For at give dem mulighed for at gøre en indsats for andre børn, er mini’erne (minikonfirmander) i fuld gang med at samle penge ind til gadebørn. Forældrene er  blevet spurgt på et informationsmøde, om de vil bakke op om mini’ernes indsamling.

  • Rent praktisk har vi rengjort tømte marmelade og syltetøjsglas og tilsvarende låg for etiketter. Det gøres nemmest på denne måde: glas lægges i vand 1-2 timer. Tag etiketter af. Lægges det ikke, svøb køkkenrulle om glassene og ”rul” dem i madolie. Lad glassene stå til næste dag, hvorefter de rengøres.
  • I lågene har vi lavet en sprække med et gammelt sløvt stemmejern, så en femmer kan puttes i glasset.
  • Mini’erne har så fået et stykke papir med en etiket-ramme (ca. 12*5,5 cm) og lukke-etiket (ca. 15*1,5 cm) til låget, begge dele lavet på alm. 80 grams kopipapir i A5-format. Der var printet tekst på etiketten: Mini-konfirmander i Gjesing hjælper gadebørn i Cameroun, Afrika - se glas klik her
  • Mini’erne har skrevet deres navne på etiketterne og lavet små tegninger, begge dele med tusser.
  • Etiket og lukke-label påklæbes glassene med alm. limstift. Først påsættes lukke-label’en, og derefter etiketten. Når lukke-labelen er tør, kan der ridses en sprække til mønt- og seddelindkast.
  • Mini’erne fik et brev med tips til, hvordan de kan hjælpe familien, naboer og andre med tjenester – og måske få en skilling til indsamlingen til gengæld.
  • Forældrene fik samtidig brevet pr. email, så de er orienteret om opstart, formål og indsamlingsperiode.

Nogle af mini’erne er kommet til at knuse deres indsamlingsglas, men de har på eget initiativ lavet nye glas hjemme eller samler i en plastbeholder. Det betyder selvfølgelig ikke noget for resultatet!
Indsamlingsperioden i efteråret 2015 er fra 3. september til 12. november. Denne dag får vi besøg af en volontør fra AfrikaInTouch, og her har mini’erne indsamlingsglassene med igen. Når beløbene er samlet, går det samlede beløb til AfrikaInTouch’s projekt Pearls of the Street.
I efteråret 2014 indsamlede 14 mini’er næsten 2.500 kr. til et tilsvarende skoleprojekt i Uganda.

Vagn Dahl Nielsen
Kirke- og kulturmedarbejder Gjesing Kirke
 

Arbejdsmetode

Diakoni - handling

Forberedelse

Klargøring af glas og etiketter

Varighed

30 minutter til klargøring af glas - indsamling kan forløbe over længere tid