Sjov og terp med trosbekendelsen

Sjov og terp med trosbekendelsen

Mål

At repetere trosbekendelsen.

Forløb
  • Tryk med store bogstaver trosbekendelsen på 2 A4 ark. Et ark til hver gruppe.
  • Del klassen op i to. Hver konfirmand tager en stol, og hver gruppe stiller sine stole på én lang række, OG konfirmanderne stiller sig OVENPÅ deres egen stol.
  • Klip Trosbekendelsen ud efter antallet i hver gruppe. Læg de udklippede stumper på konfirmandernes stole med bagsiden opad OG i tilfældig rækkefølge. En til hver. Forklar reglerne:

"Trosbekendelsen ligger i et rod på jeres stole. I har hver et lille uddrag af trosbekendelsen. Nu skal I have den lagt i rigtig rækkefølge og det gælder om FØRST at blive færdig.

Seddel og stol følges ad – sammen med jer. Det vil sige: Hvis Marie har de første linier af Trosbekendelsen, men står på en stol langt nede i rækken, så stiller hun sig over på sidemandens stol, løfter sin egen stol MED sedlen på OG vandrer med seddel og stol på de andres stole op på sin plads som den første, hvor hun sætter sin stol ned og stiller sig på den.

I samarbejder om at finde jeres pladser, men hele tiden med stol og seddel. I taler om undervejs, hvem der skal stå hvor. I skal altså ikke bare lade sedlerne finde de rigtige pladser. Person, stol og seddel følges hele tiden ad.  

Når I alle har fundet den rigtige rækkefølge, rækker I hænderne op, så jeg kan se, at jeres gruppe er færdig.

Den gruppe, der først er færdig, har vundet. …… vel og mærket, hvis I står rigtigt.

I læser slutteligt hver jeres seddel højt, så vi hører om rækkefølgen er korrekt. Og nu må I vende sedlerne på jeres stole og så begynder I.”

Hanne Byskov. Højmark og Sdr- Lem

Arbejdsmetode

Fysisk aktivitet og terperi af trosbekendelsen, som lige skal på plads inden konfirmationen.

Forberedelse

Udprinte ark og klippe dem i passende stykker.

Materialer

Trosbekendelse i rimelig stor størrelse - klik her

Varighed

10-15 minutter

Diverse

Kan både laves med konkurrence-element og uden. Ovenstående er med konkurrence og konfirmanderne inddelt i 2 grupper. Er passende til cirka 20 konfirmander.