Fotorace

Fotorace

Mål

At arbejde med og reflektere over håb og håbssymboler.

 

Forløb

Konfirmanderne skal to og to gå rundt i kirken og i naturen med en mobiltelefon, der kan tage billeder. De skal nu tage forskellige billeder af det, der for dem symboliserer håb i hhv. kirkerummet og naturen. Dette får konfirmanderne 15 minutter til.

Når alle konfirmander er kommet tilbage, skal hver gruppe sætte sig enten på puder eller på kirkebænkene og udvælge de to bedste billeder af håb. Disse sendes til præstens mail eller som en mms til præsten. Præsten samler alle billederne (kan evt. gøres i powerpoint), så de kan vises på storskærm.

Imens præsten samler billederne, får konfirmanderne til opgave at skrive små korte refleksioner over, hvorfor deres valgte billede symboliserer håb. De skrives ned på små papir-ark.

Til sidst vises alle billederne på stormskærm, imens konfirmanderne læser deres små refleksioner op, når deres billeder vises.

Billederne og de små refleksioner kan efterfølgende sættes sammen til et diasshow, som kan bruges til en konfirmandgudstjeneste om håb (det kan måske være prædikenen?!).

Arbejdsmetode

Aktivitet og refleksion.

Forberedelse

Finde ud af hvordan konfirmanderne skal sende deres billeder – om det er via mms eller via mail.

Materialer

Mobiltelefoner, papir, skriveredskaber, computer, storskærm.

Varighed

45 minutter